REVANSCH

Livet är så långt ifrån perfekt. Livet kommer kasta oss omkull, förr eller senare. Ingen kommer gå här helt oberörd, men det är okej. Det handlar egentligen inte så mycket om VAD som hänt. Det handlar mer om hur vi hanterar det. Det handlar om en inställning, en tanke, handlar om hur vi reser oss upp. Att vi reser oss upp efter varje fall. DET räknas.
 
Efter varje tuff omständighet kan man välja att lära sig något eller så kan man sätta sig själv i en situation där man blir uppäten infrån. Ett val. Jag har personligen valt att alltid ställa mig upp. Jag har själv varit med om sjukt tuffa saker. Jag har exempelvis mist en person som stod mig nära, någon jag älskade så mycket. Jag har gått igenom tuffa perioder i relationer. Jag har blivit mobbad igenom nästan hela lågstadiet. Jag har haft det svårt i skolan med läxor och plugg. Jag har varit djupt deprimerad i högstadiet. Jag har sen barnsben fått kämpa mig fram här i livet. Den gemensamma nämnaren i alla dessa år har varit är att jag aldrig gett upp. Jag slutade aldrig.
 
Jag har samtidigt i alla år haft helt fel inställning till livet. Jag tyckte det var så orättvist att allt hände mig. För jag var med om så mycket mer än det jag skrivit om. För jag tänkte att det alltid skulle vara struligt. Varje nyår har jag haft en klump i magen och ångest i bröstet. Nästa år skulle ändå bli kaotiskt på något sätt, tänkte jag. I år, 2016, ändrade jag min attityd och inställning. Och jag sa till mig själv "Det här är mitt år!". Inget och ingen ska få ta det ifrån mig. Det här är året då jag ger livet en revansch! Hur? Genom att välja livet. Genom att vara tacksam. Att njuta av det lilla. Genom att välja glädje. Inget ska få trycka ner mig mer. Jag reser på mig med huvudet högt och omfamnar det som kommer emot mig. I och med min nya inställning så förändrades även min bild av mig själv. Jag började älska mig själv på ett sätt jag aldrig gjort förr. Jag började volentära i min församling och gjorde den till mitt hem. Och det förändrade också mig och gjorde mig mer positiv. Jag blev glad på ett helt nytt sätt. 
 
Res på dig! REVANSCH! Ta tillbaka det som togs ifrån dig! Låt inget trycka ner eller trampa på dig. Ge igen!
 
 
"Healing is not just the removal of symptoms.
It is the return of life and the living of it"

RSS 2.0